Flitsers | Kaart(*) |Files | Nieuws

Fietsers/voetgangers in de voorrang: een slecht idee!
En wel hierom:

Op de rotonde bij de Minkemalaan en Steinhagenseweg in Woerden is opnieuw een fietser aangereden. De automobilist zag haar over het hoofd. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel nagekeken.

Het ongeluk gebeurde rond 8.30 uur. De bestuurster van de auto was geschrokken, ze verklaarde de fietsster over het hoofd te hebben gezien op de onoverzichtelijke oversteek.

Begin deze maand en in maart waren hier ook al aanrijdingen waarbij gewonden vielen. De rotonde is vanwege de veiligheid al langer punt van kritiek, ook binnen de Woerdense politiek. De CDA-fractie heeft al gevraagd naar de planning voor het verleggen van de Steinhagenseweg en een ongelijkvloerse kruising.

Reactie Flitsservice: Fietsers in de voorrang zetten is gewoon onveilig. Fietsers kijken niet of ze gezien worden, auto's hebben dode hoeken, ook naar voren toe.  Ook het onveilige ontwerp van Nederlandse rotondes zorgt voor onveiligheid. Door het haakse aanrijden zorgt de A stijl van de auto voor een enorme dode hoek waarachter fietsers compleet verdwijnen. In het buitenland zie je dat rijstroken breder zijn bij rotondes en meer aansnijdend zijn. Je kan dan door het zijraam beter zien wat eraan komt en je hoeft niet op de stoepranden te letten uit angst een band of velg kapot te rijden.Dode hoek naar voren


Ook fietsoversteekplaatsen met fietsers in de voorrang zijn onveilig. In het gehele land is het om de haverklap raak, zoals ook in Barneveld waar een oversteekplaats tot ongelukken leidt. Ook in Groningen of Leiden. Als het je om verkeersveiligheid gaat, dan dienen dit soort oversteken onmiddelijk afgeschaft te worden. Plaats er een verkeerslicht als het te druk op de weg is om fietsers veilig over te laten steken. Ja, dat kost geld. Ja, daar gaat de Fietsersbond om klagen. Gewoon negeren.

 


Bron: Algemeen Dagblad
Datum: 11-4-2019