Flitsers | Kaart(*) |Files | Nieuws

Maak bezwaar als je geflitst bent bij Zwolle vandaag!
Op de A28 bij hectometer 98.1 bij oprit de oprit vanuit Ommen/Dalfsen wordt gecontroleerd op snelheid. Alleen wel op een zeer lullige manier en volgens ons zelfs foutief opgesteld. 

Lullig, omdat al het verkeer vanuit Meppel daar aan het uitrijden is en nog lang geen 80 rijdt, maar eerder 100. Als je de oprit neemt en je ziet een gaatje waar je even een beetje gas voor moet geven: BOETE!! 

Update!: Op de oprit mag je 100. Het eerste bord 80 zie je pas na de brug over de N340!

Foutief, omdat onlangs al het OM stof moest happen. Een controle op de A29 bleek ongeldig, doordat de controle in een bocht gehouden werd. Dat mag op zich wel, maar alleen als de bocht een bepaalde radius of hoger heeft. Hier lijkt bij deze controle op de A28 ook sprake van te zijn. Nogal bochtig..


Het zou dus de moeite kunnen lonen om hier bezwaar tegen te maken op basis van deze grond.

Los daarvan kregen wij ook meldingen van de bijzonder onveilige situaties die deze controleur veroorzaakt door hard gerem van niets vermoedende automobilisten (volgens sommigen ALLEMAAL WEGPIRATEN WIENS RIJBEWIJS DOOR DE SHREDDER GEHAALD MOET WORDEN!!) die bijna allemaal nog harder dan 80 hier rijden.

Dit is nou weer zo'n typisch voorbeeld van een automatische snelheidscontrole die elke vorm van dynamiek uit het verkeer haalt en daardoor meer schade toebrengt dan dat het goed doet.


Bron: Flitsservice.nl
Datum: 12-4-2019