Flitsers | Kaart(*) |Files | Nieuws

Minder file door strategische inzet bergers
UTRECHT - Rijkswaterstaat gaat vanaf deze maand bergers strategisch positioneren in het land tijdens de ochtend- en avondspits, zodat ze sneller na een ongeluk ter plekke kunnen zijn om een voertuig te bergen.

Daardoor is de weg sneller vrij en is er minder oponthoud voor overig verkeer, wat naar verwachting zal leiden tot minder files. Het gaat in totaal om twintig bergers die voortaan niet meer vanuit de thuisbasis vertrekken, maar hun werkdag beginnen op twintig alternatieve locaties in het land.

Dit zijn met name plekken in de Randstad en rond Eindhoven. Rijkswaterstaat verwacht dat de bergers gemiddeld vijf minuten eerder bij een ongeval kunnen zijn. De nieuwe aanpak verkort een file gemiddeld met een kwartier, blijkt uit berekeningen van Rijkswaterstaat. De spreiding van de bergers is een van de maatregelen die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) neemt om de files aan te pakken.

Visie Flitsservice: Alle maatregelen om zo snel mogelijk de verstoring opgeruimd te hebben moeten we omarmen. Echter zijn er meer maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld bij een pechgeval, wat zich op de vluchtstrook bevindt, hoef je niet de twee naastgelegen rijstroken af te kruisen. Ook hele simpele aanrijdingen kun je sneller afhandelen als je de wissen en/of bergers instrueert welke foto's je moet maken om een goed overzicht te krijgen en daarna direct de voertuigen de vluchtstrook op dirigeert.


Bron: Transport oNLINE
Datum: 2-4-2019