Flitsers | Kaart(*) |Files | Nieuws

Operation Speed & Speedmarathon Europa
"TISPOL Operation Speed and Speedmarathon"

Onaangepaste en excesieve snelheid is nog steeds een van de meest voorkomende oorzaken van ongelukken. Veel bestuurders zijn zich niet bewust van het feit dat snelheid een cruciale rol speelt in de afloop van ongelukken, al hebben ze een andere oorzaak. Nog steeds rijden veel bestuurders roekeloos wanneer ze zich niet aan de geldende limieten houden.  Snelheidsoverschrijdingen van meer dan 30km/u binnen de bebouwde kom en 50km/u buiten de bebouwde kom zijn ook geen uitzondering.

Daarom vindt er op 3 april 2019 de pan Europese operatie "Speed Marathon", welke deel uitmaakt van de TISPOL themaweek "Snelheid", plaats. Deze actie, door TISPOL georganiseerd, vindt in 30 Europese landen plaats van 1 t/m 7 april 2019 ".

U bent gewaarschuwd!

Standpunt Flitsservice: In minder dan 5% van de ongevallen is "onaangepaste snelheid" de oorzaak van ongevallen. Het leeuwendeel van oorzaken is "niet (goed) opletten" waardoor een verkeerde beslissing wordt genomen. Oorzaken van "niet (goed) opletten" zijn o.a. "afleiding in welke vorm dan ook". Ook een matig tot slechte rijvaardigheid leidt tot (voorkoombare) ongevallen.


Bron: TISPOL
Datum: 27-3-2019