Flitsers | Kaart(*) |Files | Nieuws

Online theorie-examen




AMSTERDAM - Goed nieuws voor potentiële automobilisten die maar niet kunnen slagen voor hun theorie-examen. De website Drivers Only, de opvolger van theorie-examens.nl, biedt diverse mogelijkheden voor zelfstudie.



Drivers Only (www.driversonly.nl) biedt internetters de mogelijkheid om gratis de benodigde theorie voor auto, motor en bromfiets te leren en uit te printen. Daarnaast zijn er een groot aantal proefexamens waarmee tegen betaling geoefend kan worden.



De site houdt rekening met de theorie-examens \'nieuwe stijl\' van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, die inhoudt dat er straks naast fotovragen ook een aantal open vragen gesteld kunnen worden. Vanaf het najaar zal deze manier van examineren verwerkt zijn in zowel de CBR-examens als de proefexamens van Drivers Only.



De proefexamens op de site bestaan uit 50 vragen. Met meer dan 500 mogelijke vragen per examen, maakt de bezoeker nooit twee keer hetzelfde examen. De kosten voor het maken van een volledig proefexamen komen op 1,15 euro per keer. Het geld wordt afgerekend via de telefoon.



De bezoeker krijgt hiervoor een levensechte simulatie van het echte CBR-examen. Na afloop wordt bovendien een foutanalyse voorgelegd met de eventuele knelpunten.


Bron: Telegraaf
Datum: 8-7-2002